Da saken var oppe for Kristiansand tingrett, innrømmet mannen kjøp av 400 gram amfetamin i Oslo høsten 2010. Av dette videresolgte han 300 gram til to navngitte personer. Mannen har også kjøpt 1.700 narkotiske piller, der 1.000 av dem ble videresolgt. Påtalemakten gikk for fengsel i ett år og åtte måneder, men tingrettsdommer Lillian Skranefjell mente det var nok av formildende omstendigheter. Skjerpende omstendigheter var det også nok av.

— I skjerpende retning har vi i første rekke kjøp og salg av narkotika. Spredningen av dette sterkt vanedannenede stoffet amfetamin har store skadevirkninger for den enkelte misbruker og for samfunnet generelt, og forholdet tilsier en lang fengselsstraff, skriver dommeren.

— Saken har derimot lagt siden mai 2011 da siktede erkjente alt, og dette er alt for lang tid. Og det alvorligste forholdet fant sted for over tre år siden. Saksbehandlingen har tatt alt for lang tid, legger hun til.

Retten påpeker at mannen har hatt problemer i ungdomstiden. Et langvarig narkotikamisbruk ble avsluttet for tre år siden.

— Mannen er under rehabilitering. Straffen settes derfor til samfunnstjeneste i 420 timer, lyder kjennelsen.