VALLE: Det opplyser lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, til Fædrelandsvennen.

Det var klokken 04.39 natt til 25. mars i år at politiet ble varslet om ulykken som skjedde på Brottveit omkring 50 meter fra en parkeringsplass.

Ulykken skal ha inntruffet da sjåføren av snøscooteren mistet kontrollen over doningen og kjørte utfor en skrent. Politiet har i ettertid brakt på det rene at det satt tre personer på scooteren. Scooteren skal ha falt ned omkring fire meter og landet i ei steinrøys.

Ryggoperert

En 25 år gammel kvinne ble alvorlig skadet i ulykken. Hun ble fløyet til Oslo Universitetssykehus Ullevål med ambulansehelikopter. Ifølge Hovden skal kvinnen være ryggoperert. Hun ble flyttet tilbake til Sørlandet sykehus Kristiansand 29. mars.

— Politiet har vært i kontakt med familien til kvinnen. Slik vi oppfattet situasjonen ser det ut til å gå bra med henne, opplyser Hovden.

Ambulansepersonell var på ulykkesstedet før politiet. Helsearbeiderne skal ha opplyst til politiet at flere snøscootere forlot ulykkesstedet da de ankom Brottveit med blålys. Den 25 år gamle kvinnen skal ha vært alene igjen på ulykkesstedet da helsepersonellet tok over.

Først to - tre dager etter ulykken kom politiet i kontakt med en mann i midten av 20-årene som ble utpekt som sjåfør av snøscooteren. I avhør erkjente mannen å ha kjørt scooteren, men han nektet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Kvinne nektet

— Mannen har forklart at han hadde problemer med å betjene gassen og styret på snøscooteren fordi han hadde en ekstra passasjer, opplyser Dag Hovden.

Lensmannen opplyser at mannen er siktet for å ha forlatt den skadede kvinnen før nødetatene kom til ulykkesstedet. Han er også siktet for å ha kjørt uten gyldig førerkort for gjeldende motorgruppe. Politiet har beslaglagt mannens førerkort for bil.

Den andre passasjeren, en kvinne i 20-årene, var like etter ulykken i kontakt med politiet. Hun nektet da for å ha hatt noe med ulykken å gjøre. Politiets etterforskning viste imidlertid at kvinnen måtte ha vært til stede.

— I et nytt avhør la hun alle kortene på bordet og erkjente at hun hadde vært passasjer. Motivet for først å nekte handlet trolig om at hun ikke ville bli involvert som vitne, sier Hovden.

Ifølge Hovden gjenstår det noe etterforskning før saken blir oversendt jurist for eventuell påtale.