Ambulanse ble holdt i beredskap i nærheten av åstedet. Foto: Kjartan Bjelland
Flere biler fra politiets utrykningsenhet (UEH) deltok i aksjonen. Foto: Kjartan Bjelland
Siktede meldte seg selv på politistasjonen i Mandal. Foto: Kjartan Bjelland

MARNARDAL: — Jeg kan bekrefte at kvinnen har følt frykt. Det har blitt avfyrt ett skudd på utsiden av huset. Politiet har beslaglagt våpenet som vi mener at det ble skutt med. Det dreier seg om et rifleliknende våpen, sier lensmann i Marnardal, Jan Arild Wigemyr.

— Ble det skutt mot personer eller ut i luften? - Vi har ikke opplysninger om at det er skutt mot personer, men dette er noe som skal etterforskes videre, sier Wigemyr.

Det var ved 13-tiden i dag politiet fikk melding om trusselsituasjonen i Marnardal. Store bevæpende politistyrker ble da sendt til stedet. Ifølge Wigemyr var det kvinnen som selv kontaktet politiet, etter at hennes 59 år gamle samboer skal ha oppført seg truende.

Se flere bilder øverst i saken!

Brakt i sikkerhet

Politiet ankom stedet klokken 14 og fikk raskt brakt kvinnen uskadet i sikkerhet. De bevæpnede polititjenestemennene rykket deretter inn i huset, men 59-åringen var da forsvunnet.

Våpenet som politiet har beslaglagt ble funnet ved boligen til samboerparet.

Da trusselsituasjonen oppsto skal det kun ha vært mannen og kvinnen til stede i boligen. Ifølge politiet skal 59-åringen ikke ha oppført seg truende mot andre personer.

Fvn.no var onsdag i kontakt med flere beboere i nabolaget, som fikk beskjed om at de måtte holde seg innendørs og låse dørene mens aksjonen pågikk.— Vi prøvde å ligge lavt i vinduet. Jeg var ikke redd. Jeg burde kanskje ha vært det, men vi var jo inne, bak en låst før. Jeg tror ikke vi var i fare, sier en kvinnelig beboer til fvn.no.

Hun forteller at hun hørte skuddet som ble avfyrt, uten at hun reagerte noe spesielt på det.

— Jeg ble ikke så redd da, for vi er så vant til jakta, forklarer hun.

Meldte seg selv

Klokken 15.41 meldte mannen seg ved politistasjonen i Mandal, hvor han ble pågrepet. Han var da ubevæpnet.— Pågripelsen var udramatisk, sier Wigemyr.

Politiet hadde da søkt gjennom en rekke bygninger i området og søkt med hunder i terrenget. Mellom 15 og 20 polititjenestemenn deltok i aksjonen og det ble også rekvirert helikopter fra Oslo. I løpet av aksjonen ble det klart at 59-åringen hadde stukket fra stedet i bil.

Mens mannen kjørte sørover mot Mandal hadde politiet kontakt med ham på telefon flere ganger. Da det ble bekreftet at han selv hadde meldt seg for politiet ble aksjonen avblåst. Flere patruljer, politiets utrykningsenhet (UEH) og politihelikopteret var da på vei til Mandal.

Skal avhøres i morgen

59-åringen ble i ettermiddag transportert til politihuset i Kristiansand, hvor han vil bli avhørt i løpet av torsdagen. Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal begjæres varetektsfengslet.

— Det har jeg ikke diskutert med juristen ennå. Det vil være naturlig å ta stilling til dette i forbindelse med avhøret, sier Wigemyr.