KRISTIANSAND: Fotoelevene fra Tangen videregående skole ble tatt hjertelig imot på hjerteavdelingen. Det var både snorklipping og champagnebrus da elevenes fotoutstilling ble erklært åpnet torsdag 24. mai.

Maria Sandø Andersen (17), Veslemøy Grønås (17), Christine Marie Barstad (18) og Maja Walberg Klev (17) ved Medier og kommunikasjon VG2, har æren for de 12 sort/hvit-bildene og fem i farger som i stort format preger korridorene på medisinsk avdeling 2C og kardiologisk poliklinikk.

Synlig kunst

Det er ingen fare for at fotokunsten vil være gjemt bort. En av de mest trafikkerte korridorene, den mellom laboratoriet og intensiven, passeres årlig av 4000 pasienter. Da kan det være fint med noe dekorativt og oppmuntrende på veggene.

- Temaet er kjærlighet, livsglede og sunn livsstil, opplyser Maja. Veslemøy innrømmer at det var litt utfordrende å ta hensyn til hva sykehuset ville ha. Men fotoelevene mener de fikk frie tøyler innenfor oppdragsrammen. Arbeidet tok tre uker i vinter og er deres fordypningsoppgave i foto. Nå skal bildene henge på sykehuset til de faller ned.

Takknemlig oppdragsgiver

- Vi er veldig godt fornøyd og har fått masse positive tilbakemeldinger fra pasienter og de som jobber her, forteller Anne-Britt Aase Viste, koordinator HjerteDag Senteret. Siden sykehuset har lite penger til utsmykking, fikk hun ideen om å kontakte byens yrkesfaglige skole.

En annen som er fornøyd er elevenes læremester, Roald A. Hauper Sandø med ansvar for grafisk fag ved Tangen videregående.

- De har gjort det prima. Det å ta et bilde er ikke lett. Sykehuset hadde et klart oppdrag der hvert bilde skulle fortelle en historie. Jeg er fryktelig stolt av elevene, sier en fornøyd lærer.