KRISTIANSAND: — Vi har drevet et annet sted i byen siden 2009, men trengte større plass. Fasilitetene er kjempebra, vi får langt bedre eksponering – det er trafikk hele døgnet her av både gående og kjørende, forteller Hallvard Nilsen, eier av Hi-Fi Klubben Kristiansand.

Siste måneden har han og kollegene jobbet fra tidlig morgen til langt på natt for å innrede det 250 kvadratmeter store lokalet på hjørnet av Kirkegata og Dronningens gate. Det trengs når årsomsetningen skal dobles fra 10 til 20 millioner kroner.

- Fantastisk glade

— Vi har fått dobbelt så mye plass, og har kunnet bygge butikken fra bunnen av, smiler den lærerutdannede 31-åringen.

Interessen for Hi-Fi brakte Nilsen over på et annet (lyd)spor i livet. Det ble kun et kort engasjement som lærervikar før han parkerte bøkene på hylla, og konsentrerte seg om hva slags høyttalere folk bør ha ved siden av bøkene på hylla.

EKSPONERT: Siden byggingen i 2006 har det vært laber aktivitet her på hjørnet av Dronningens gate og Kirkegata. Foto: Vegard Damsgaard

Butikkhjørnet har faktisk stått tomt siden det var nytt i 2006. Det ble en kort periode brukt som spiserom for håndverkere på kjøpesenteret Sandens, som ble åpnet høsten 2008. Nå har "den rette" leietaker altså innfunnet seg.

— Vi er fantastisk glade for at lokalet tas i bruk, og håper de skal få det til her. Jeg tror det vil lokke flere til å etablere seg i Dronningens gate, samtidig som det gir kjøpesenteret et løft – de har jo en tilhørighet til oss, uttaler driftsleder Richard Eriksen fra Sandens i det han overrekker en blomsterkvast til Amfi-senterets nye leietaker.

Tar tid å leie ut

Inne i kjøpesenteret er det per i dag ett ledig lokale i første etasje, og ett i andre etasje. På finn.no var det torsdag 15 butikklokaler til leie i Kvadraturen, hvor det tar tid å omsette næringslokaler.

— Sju år er ikke representativt, her handler det nok også om å finne noen som passer inn. Det går næringslokaler hele tida, men det er en omløpshastighet til å grine av. Noen lokaler leies ut fort, andre står tomme i ett år, forklarer næringsmegler Gunnar S. Sædberg, som håper dette bidrar til å sette fart på Dronningens gate.

— I kvartalene fra Festningsgata til Elvegata er det mye ledig. Vi håper og tror at når Filadelfia er ferdig, Hotell Sørlandet er renovert og kommunen har rustet opp Kongens gate skole, så vil resten av huseierne være mer positive til oppgradering av fasadene, og vi får litt renessanse i Dronningens gate, sier Sædberg.