KRISTIANSAND: I dag påla Høyesterett Kristiansand kommune å betale over 900.000 kroner i erstatning til et tidligere mobbeoffer. Den tidligere Hellemyr-eleven, som i dag er 31 år gammel, mente seg fysisk og psykisk trakassert over flere år.

Dette er første gang en kommune holdes til ansvar for mobbing i skolen.

Tingretten frifant først Kristiansand kommunen for ansvar. I lagmannsretten og til sist Høyesterett fikk mobbeofferet medhold.

— Dette er en veldig streng dom, kommenterer oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand.Han avviser at avgjørelsen i Høyesterett vil føre til endring i anti-mobbe-arbeidet i kommunen.

— Dommen skyldes forhold som rådet for flere år siden. Og mobbesaker nå blir håndtert på en annen måte enn på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Da var den enkelte klassestyrer som måtte ta tak i slike saker. Og jeg mener klassestyreren på Hellemyr skole gjorde det hun kunne.

I dag, hevder oppvekstdirektøren, er det langt flere instanser som kan gripe tak i en mobbesak:

— Hele hjelpeapparatet er styrket. Vi jobbet massivt med læringsmiljøet og det sosiale miljøet på skolene. Elevtrivselen er generelt høy i Kristiansand. Samtidig er det vanskelig å garantere at mobbing ikke kan skje, sier Rekve til Fædrleandsvennen.