KRISTIANSAND: — To tvillinger! 2590 og 2470 gram, sier Per Fronth opprømt på telefonen fra Sørlandet sykehus Kristiansand.

Tidemann Olav og Florian Johan ble født sist torsdag, etter det billedkunstneren og fotografen beskriver som en lang ventetid for ham og samboer Eldbjørg Dahl.

— Jeg visste det ville bli tvillinger. Det er ufattelig hvilke sjokkbølger et lite ultralydbilde kan gi en mann, tilføyer han.

For ordens skyld, dobbeltnavnene er litt av teknisk art, de er i slekta fra før. Til daglig bruk vil sønnene hete Tidemann og Florian.

Selv tvilling

Per Fronth er selv tvilling, og vokste opp i tospann med broren Ivar.

— Så hva var oddsen? Jeg vet hvor fantastisk det er å ha en tvillingbror, en du alltid har med deg. Det føles trygt og godt, sier kunstneren.

Etter fødselen la Fronth bilder av den utvidede familien ut på Facebook. Lykkeønskene har kommet fra store deler av verden:

— Det har vært massivt. Vi har fått hilsner fra Brasil, Thailand, gud-vet-hvor. Slik er samfunnet vi lever i. Og det varmer hjertet, sier han.

Takker sykehuset

Per Fronth og samboeren ønsker nå å takke Sørlandet sykehus for en fødsel som gikk veldig godt.

— Det har vært fantastisk å være her – med et fantastisk personale. Alle fødsler har elementer av det usikre ved seg. Og du blir veldig lettet når det går bra, sier han.

Familien regner med å reise hjem til Flekkerøya i morgen, så snart de ser at tvillingene tar til seg godt med næring.

— Det går bra foreløpig, bekrefter Fronth,.

Som tar foreldreoppgaven med stort alvor:

— Verdenen vi driver dem inn i er fylt av godhet og ondskap om hverandre. Det blir en spennende oppgave å få disse to guttene i vater, å gjøre gode mennesker ut av dem, sier kunstneren.