Trafikkulykke E 18 vest for Studeheitunnelen. Foto: Vegard Nekstad
Trafikkulykke E 18 vest for Studeheitunnelen. Foto: Vegard Nekstad
To personer er kjørt til sykehus etter ulykken mandag morgen. Foto: Vegard Nekstad

LILLESAND: Ulykken skjedde ti over seks mandag morgen på E 18 i Lillesand, vest for Studeheitunellen.

En enslig, danskregistrert bil med to personer skal ha kjørt i østgående retning, da den snurret rundt. Bilen kilte seg fast i autovernet.

— Det har vært en trafikkulykke, hvor vi har mistanke om at det har vært litt for høy fart i en forbikjøring. Ifølge det vitner beskriver har bilen fått en skrens i det den kjørte forbi en bil, foreller politiets innsatsleder Leif ErikGarthus på stedet.

– Den danskregistrerte bilen som forårsaket ulykken, kjørte påhelt blankslitte dekk. Der har vi beslaglagt førerkortet og kommer til å ta enrutinemessig blodprøve av føreren, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osalandved Agder politidistrikt til fvn.no.

Fastklemt

Den ene personen satt fastklemt i bilen og måtte skjæres løs. To personer er kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Den 21 år gamle danske sjåføren ble kjørt til sykehuset medbruddskader og muligens mindre indre skader.

– Men tilbakemeldingen fra sykehuset er at det ikke skal værekritisk, sier Osaland.

Ulykkesstedet ligger rett ved fylkesgrensa mellom Aust- og Vest-Agder. Riksvei 420, gamle E 18, ble brukt som omkjøringsvei østover i tiden etter ulykken. Det oppstod likevel lange køer i minuttene etter ulykken og minst en bil snudde i 100-sona på E 18. Like etter klokka 07 hentet Viking ulykkesbilen. Brannvesenet spylte veien før E 18 ble åpnet for fri ferdsel.