BIRKENES: Det hele startet med et informasjonsmøte på Birkeland Hotell. Oppmøtet var godt, og etter en rask orientering og utdeling av brosjyrer, var det tid for de tre første til å melde sin interesse med intensjonsavtaler. Birkeland Byggsenter la inn et bud på et areal på 10 mål. Trygve Reinertsen representerte et selskap under stiftelse og ser for seg en kombinasjon av håndverk og lager, mens Ommund Engestøl Flakk vil ha lagerplass for sin store hobby, amcar. Han kan tenke seg et næringsbygg på 250 kvadratmeter som han beholder til han "ikke vil mer".

I tillegg var det representanter for en rekke lokale firma som studerte de glansete salgspapirene nøye. Det blir nok flere som kommer til å oppsøke Eiendomsmegler 1 Næringseiendom de nærmeste ukene.

— Stor satsing

Teknisk sjef i Birkenes kommune Siren Frigstad var godt fornøyd med oppmøtet.

— Dette næringsområdet er en stor satsing, og vi har brukt mye tid til planlegging. Jeg tror vi her har tatt et godt grep og legger til rette for nye arbeidsplasser i kommunen. Så vi håper mange etablerer seg på Tveide. Her har vi gode næringstomter i mange år — eller skal jeg si at vi håper det ikke blir så mange? smilte hun.

John Christian Webb hos Eiendomsmegler 1 sa at her var det egnete tomter for mange formål. Man hadde vært ute med en brukerundersøkelse i forkant for å lodde litt nærmere hva som sto på ønskelisten til folk.

— Her er tomter i mange størrelser, og dere kan kjøpe så mange dere vil, sa han. Og understreket at dette kom til å bli et pent næringsområde med grønn profil.

— I denne omgang legger vi ut vel 25 mål for salg, og det ble gjort avtaler om halvparten nå i dag. Men det er mange gode tomter igjen, sa han.

Etter møtet la folk i vei til selve næringsområdet, der Birkenessangen i ny og gammel versjon ble spilt fra oven og en bauta ble avduket, i det som skal bli en framtidig rundkjøring. Inger B. Slågedal trakk fram historikken for området, under en oppslått teltduk mellom to digre anleggsmaskiner. Og TT Anlegg lovet at næringsområdet skal være "gryteklart" til 1. juli.