KRISTIANSAND: — De visste hva de skulle ha. Sølvtøyet stjal de. Juggelet lot de ligge, forteller barnebarnet Eivind Skaiå som mandag ettermiddag kom på tilfeldig besøk til bestemor, og fikk sikret de to vinduene tyvene ødela på vei inn i huset.

— De knuste først et vindu på baksiden, uten at de kom seg inn der. Så brøt de opp soveromsvinduet, forteller Reidunn Berg.

Tar ikke tryggheten

Reidun Berg og en nabo til i gata på Gimlekollen er blant de få som ikke har innbruddsalarm. Mellom torsdag og mandag, mest sannsynlig mellom lørdag og mandag, har noen brutt seg inn hos dem og stjålet smykker, sølv og gull. Ikke noe annet.

Reidunn Berg forteller at hun ikke har ønsket alarm med hyling, blinking, koder og falske alarmer. Hjemmet på Gimlekollen har vært et godt og trygt sted.— Nå kommer vel dem som vil si: Hva var det jeg sa. Men jeg har ikke lyst til å få panikk over dette. De har ikke tatt tryggheten fra meg. Det er trist og leit at det er blitt slik, at det skjer innbrudd her i nabolaget og over alt. Det er annerledes enn før i tiden, sier Berg.

— Men det virker ikke som de er farlige, og de har ikke vært ute for å ødelegge, sier hun.

Slapp hærverk

— Egentlig er jeg utrolig takknemlig for at det ikke ble verre. De har ikke begått hærverk, eller tømt ting utover eller rotet rundt, selv om jeg kan se at de har vært over alt og gått grundig gjennom skuffer og skap i hele huset, forteller Reidunn Berg.

— Hvor mye har de tatt?

— Jeg har ikke oversikten over alt ennå. Men de har i alle fall tatt smykker og sølv, sølvbestikk til 12 personer og litt ekstra som var gått i arv, forteller hun.

— Men det viktigste hadde jeg heldigvis gjemt unna, forteller Reidunn Berg med et svært fornøyd smil, uten at hun vil utdype det nærmere i avisen, forståelig nok.