— Det er noe galt i hvert kast. Når han skal prøve å rette på det, kommer en ny feil. Når han får det på plass, kan vi vente lengre kast, sier Andreas Thorkildsens personlige trener, Åsmund Martinsen, til Fædrelandsvennen.

Åsmund-Martinsen.jpg Foto: Roald, Berit

Lørdag fikk kristiansanderen en liten opptur da han vant Diamond League-stevnet i Birmingham. Vinnerkastet målte ikke mer enn 83,94. Selv sa Thorkildsen at formen bare var på 80 prosent. Martinsen mener han nærmer seg den stabiliteten som skal til for å nærme seg de store lengdene igjen, men at han per nå ikke kan gi alt i hvert kast.

— For variabel

— Andreas føler at teknikken er for variabel. Derfor holder han igjen. Han tør ikke ta ut alt i hvert kast, og da må vi vente på de beste lengdene, sier treneren.

Martinsen mener eleven må ha fem av seks gode kast i en konkurranse for at han skal tørre å slippe seg løs.

— Han nærmer seg den stabiliteten som trengs for å være helt der oppe. Når Andreas føler han har hatt fem av seks gode kast i en konkurranse – da kan han dra til. Dit er det ennå et lite stykke, sier Martinsen.

Opp og ned

Thorkildsen kastet bra under NM i Florø der han bokførte seg med 84,64. På Bislett for en drøy halvmåned siden landet spydet på 80,99. — Andreas har vært mye opp og ned. Men han er i form. Det er bare teknikken som holder ham igjen, sier treneren, som sier følgende før torsdagens Diamond League-stevne i Birmingham.

— Han må prøve å bygge videre på det han har gjort. Forhåpentligvis kan han slippe seg mer løs. Det får vi se på de første par kastene – da vil vi få mange svar på hvordan teknikken sitter, sier Thorkildsens trener Åsmund Martinsen.