Sjømat: Skalldyrfestivalens besøkende kan nyte gratis blåskjell. Foto: Espen Sand
Mesterlauget: Kokkenes Mesterlaug fra Sørlandet styrer woken. Her tar Per Kristian Aastveit imot rykende blåskjell som skal deles ut til festivalfolket. Foto: Espen Sand

MANDAL: Festivalen som de siste årene har huset rundt 50.000 besøkende setter i år skikkelig pris på gjestene. En gigantisk wok, ifølge kokkelauget er den verdens største, er satt opp midt i sentrum for å gi folk en smak av wokede blåskjell.

Kokkene i Mesterlauget på Sørlandet har tatt ansvaret med å klargjøre blåskjellene, med den alltid vittige Toby Tørressens kommentarer i ekte sportsånd. Festivalsjef Jallis Eriksen synes det er fantastisk at de har fått til denne ordningen.

— Både vi i festivalen og kokkelauget har fått litt midler fra eksportrådet for fisk. Da har vi valgt å gi folk en gratis smak av sjømat, sier Eriksen.

Woken skal i aktivitet hele sju ganger i løpet av helga, hvor rundt 280 kilo med blåskjell skal wokkes.