KRISTIANSAND: Det er sjelden at en tiltalt blir utvist fra retten. Men denne gang rant begeret over for dommerfullmektig Kjetil Jahre. Da retten var i ferd med å gå gjennom skyldspørsmålet i tiltalen, klarte den tiltalte ikke helt å beherske seg.

Etter å ha fått advarsel, ble han ifølge dommen bortvist fra rettslokalet. Dermed ble advokat Svein Kjetil Stallemo, tiltaltes forsvarer, sittende igjen uten klient.

Retten benyttet seg at domstollovens paragraf 130 som forutsetter at "rettens leder vaaker over, at forhandlingen foregaar med orden og værdighet".

Bortvisningen hadde hjemmel i denne bestemmelsen: "Folk, som forstyrrer forhandlingen eller krænker domstolens værdighet, kan vises ut. De, som er med i saken, kan dog bare vises ut, hvis de optræder utilbørlig, efterat de er tilrettevist; beslutningen træffes av retten".

48-åringen ble dømt for en rekke trusler mot ansatte på institusjonen han bor på, mot barn og ansatte i en barnehage i nærheten, og for vold og trusler mot politiet. Han har drapstruet ansatte der han bor, og ble dømt for å ha slått en arrestforvarer, spyttet etter politifolk og for ulovlig kjøring på moped.

Han fikk ni måneders fengsel. Fire måneder ble gjort betinget.