LANG ERFARING: I 25 år har Eyvind Øglænd Marcussen fra Asplan Viak tegnet badeanlegg. De siste fire årene har han brukt på Aquarama. Han har hentet inspirasjon til anlegget på Island der de er eksperter på velvære. Foto: Torstein Øen
VARM VELKOMST: Etter å ha stått i kø i snø og vind, kunne Sveinar Rødner og datteren Maja Rødner (19 måneder) teste ut varmtvannsbassenget i Aquarama. Bassengene på utsiden av Aquarama er ennå ikke ferdige. Foto: Privat
ENDELIG FERDIG: Aquarama har kostet rundt en milliard å bygge og har 10.000 kvadratmeter for svømming og stuping. Stupeanlegget skal være det beste i landet og ble åpnet av tidligere ordfører Per Sigurd Sørensen. Han ble etterfulgt av litt mer habile stupere fra Kristiansand Stupeklubb. Foto: Torstein Øen
DIGGBART: Aquarama har 17 bassenger. Her er Adrian Andersen Reijners (13) og broren Jonatan Andersen Reijners (7) på vei ut i et av dem. - Vi bare digger å være her, sier Adrian. Foto: Torstein Øen
FØRST UTE: Like etter åpningen av Aquarama, hoppet Kjell Enok Vatne og sønnen Daniel Vatne i bassenget på Aquarama. De var de første betalende gjestene i anlegget. Foto: Torstein Oeen

KRISTIANSAND: — Vi bare digger å være her. Det er jo helt sykt, sier Adrian Andersen Reijners (13) i det han kommer opp fra et av de 17 bassengene i Aquarama.

Han er omtrent like entusiastisk over Aquarama som mannen som kommer forbi like etterpå: Eyvind Øglænd Marcussen som har tegnet badeanlegg i 25 år og som jobbet fire år med Aquarama.

— Dette er bedre enn Piren i Trondheim, skryter Adrian Reijnes.

— Takk for det, men jeg har tegnet Piren også, svarer arkitekten som også tegnet Sørlandsbadet i Lyngdal.

Han sier han har prøvd Aquarama før, men dette var første gang med varmt vann.

Folkebad

Ifølge Eyvind Øglænd Marcussen har Aquarama det beste svømmeanlegget, det beste stupeanlegget og det beste tribuneanlegget i landet.

Han har vært på Island for å hente inspirasjon da han tegnet det. Der er de eksperter på velvære når de lager bassenger.

— Utebassenget blir veldig gøy på vinteren når det er kaldt ute, sier han og peker ut på bassengene som foreløpig kun er fylt av snø.

— Og se den effekten der, den er utrolig fin, sier han og viser varmtvannsbassenget som er hevet en halv meter over gulvet.

Her ligger vannspeilet på bassenget en halv meter under horisonten på havet utenfor.

— Men det er ikke noe badeland. Badeland er et sted der du ikke kan stupe og ikke svømme, sier han.

Har ventet

De som var først ute i bassenget på fredag hadde rikelig med plass å boltre seg på. Peder Klausen (18) og Julia Aaslie (19) var blant de første som prøvde vannsklia.

— Jeg tror jeg har snakket om dette et helt år. Mange snakker bare om dette, sier Julie Aaslie.

Eyvind Øglænd Marcussen er ikke i tvil om hva han er mest fornøyd med i Aquarama.

— Det er helheten. Jeg er fornøyd med designet og det at vi har klart å få til noe slikt i Kristiansand med egne ingeniører og arkitekter.