KRISTIANSAND: — Hvis vi hadde bodd i Ytre Vågsbygd, kunne vi ha gått eller benyttet sykkel når vi skal hente og levere Viljar i Mummidalen barnehage. Nå vil ting ta lenger tid, og vi må i større grad bruke bil. Om morgenen vil vi havne i rushtrafikken på vei til og fra barnehagen, sier Stian Willumsen.

28-åringen er i pappaperm hjemme i Seljeveien på Åsane i Midtre Vågsbygd, sammen med ni måneder gamle Viljar. Samboeren Yvonne er nå i arbeid etter å ha fullført sin del av fødselspermisjonen.

Søkte på ni i nærmiljøet

Denne uka fikk familien beskjed om at Viljar har fått barnehageplass i Mummidalen barnehage på Møvig i Ytre Vågsbygd.

— Vi søkte barnehageplass i ni barnehager i Midtre Vågsbygd, men vi fikk ikke plass i noen av dem. Jeg regner med at det er fullt i barnehagene her i området, sier Willumsen.

— Hvis noen sier fra seg en barnehageplass i området, håper vi å kunne overta den, påpeker han.

Småbarnsfaren mener situasjonen illustrerer at det er behov for flere barnehager i Midtre Vågsbygd.

200 tilbud

Mandag sendte barnehagene i Kristiansand ut tilbud om barnehageplass til 200 barn i Kristiansand, i den andre runden i barnehageopptaket.

— I den andre runden gir vi tilbud til barna som står på venteliste, forteller Mariann Stephansen, rådgiver oppvekstdirektørens stab.

- Er det mange som er misfornøyde med barnehagen de er blitt tildelt?

— Det er ikke alle som er fornøyde, men vi ber om at foreldrene må være litt tålmodige foreløpig. Ting vil kunne løse seg etter hvert. Dette er et puslespill, sier rådgiveren.

Alle som har rett på barnehageplass får i år plass, ifølge Stephansen. Søkerne rangerer ti barnehager i søknaden om plass.

— De fleste ønsker plass der de bor. Vi har nok plasser til alle, men det er ikke alle som kan få plass der de ønsker. Noe får tildelt en barnehage som ligger langt nede på ønskelisten, sier hun.

100 uten plass

Rundt 100 barn har ennå ikke fått tilbud om barnehageplass. En av årsakene er at en del barnehageplasser ennå ikke har blitt frigjort som følge av søknadsprosessene. Cirka 200 barn står nemlig oppført i to barnehager.

— Det arbeides nå med å følge opp søkere som ikke har fått tilbud, opplyser Stephansen. Hun oppfordrer foreldre som har barn oppført i to barnehager om å være raske med å si opp plassen de ikke ønsker, slik at andre kan overta barnehageplassen.