AGDER: Protestene fra Jernbaneforum Sør føyer seg dermed inn i rekken av mishagsytringer etter at samferdselsdepartementet gikk inn for å droppe ønsket om hyppigere avganger på Sørlandsbanen.

Vil heller ha sovevogn

Brevet til samferdselsminister Marit Arnstad (Ap), som er ført i pennen av leder Thore Westermoen, viser til at en totimersfrekvens på avgangene er et viktig tiltak for å øke kapasiteten og bruken av toget.

Samferdselsdepartementets statssekretær Geir Pollestad har gjort det klart at et sovevognstilbud mellom Stavanger og Oslo blir prioritert foran avganger hver annen time.

Krever ny vurdering

Også fylkeskommunene, kommuner, interesseorganisasjoner og stortingspolitikere fra Sørlandet har uttrykt sin misnøye med prioriteringen.

Westermoen argumenterer med at endringene i avganger ikke bare innebærer forbedrede rutetider, men en mer gjennomtenkt bruk av togmateriell. Hyppigere avganger vil også legge til rette for en mer sømløs overgang til annen kollektivtrafikk i byer langs Sørlandsbanen.

Jernbaneforum Sør ber Arnstad sitt departement vurdere saken på nytt snarest mulig, slik at de nye rutene kan bli gjeldende fra desember 2013.