SENJA/KRISTIANSAND: — Jeg ble egentlig overrasket. I hele sommer har vi opplevd at folk har reagert positivt og synes den var morsom, sier Siw Rubach, som er daglig leder i suvenirbutikken på Hulder og Trollparken på Senja.

Suveniren hun snakker om viser to nakne troll i het omfavnelse, noe som de fleste altså synes er festlig. To kvinner fra Kristiansand var imidlertid ikke enige og tok derfor kontakt med Nordlys sine kort sagt-sider. Her skrev de "Er forferdet etter å ha kommet fra Kristiansand for å besøke Senjatrollet. I butikken solgte de to troll i misjonærstilling. Og dette er en barnepark?"

Trollsex-sjokk

Selv om de to ikke klaget direkte inne i butikken, har Rubach en mistanke om hvem de to er. Det var Nordlys som først skrev om at "kristne sørlendinger skulle se Senjatrollet, fikk trollsex-sjokk i suvenirbutikken", og figurene er nå flyttet litt lengre opp i hyllene slik at de ikke er synlige for de aller minste.

— Vi bare ler av det, men forstår at det finnes folk som kanskje ikke synes at det passer, sier den daglige lederen.

Snerpete sørlendinger

Hun tror at nordlendinger er mer frilynte og har lettere for å le av ting, mens enkelte sørlendinger nok er mer snurpete. Mange turister har i hele sommer latt seg sjarmere av de nakne trollene, og Ruback sier at de har solgt godt.

— Vi selger jo troll i alle varianter, fasonger og størrelser.

Her er trollene som ga sørlendingene sex-sjokk på Senja. Foto: Hulder og Trollparken