BÆRERE: Gamle bord fra kommunestyresalen skal nå gjøre nytte i Frivilligsentralen i Marnardal. Dagfinn Skuland og Kjetil Heddeland sørger for siste bit av transporten med håndemakt. Foto: Roar Greipsland
SISTE KNOTT: Dugnadstimene har blitt rundt 400 for Gerd Heddeland og de andre frivillige. Stolene er på plass, og Gerd tar jobben med å lime filtknottene. Foto: Roar Greipsland
FARGERIKT: - Frivilligsentralen skal være en fargeklatt i hverdagen, og spenstige stoler skal sette fart på idèene, mener leder Torhild Helgesen og styreleder Gerd Heddeland. Foto: Roar Greipsland

MARNARDAL: — Navnet vårt er ikke helt bestemt, men det er jo både naturlig og sannsynlig at det faller på Perrongen, ler Gerd Heddeland og Torhild Helgesen i den nyetablerte Frivilligsentralen i Marnardal.

På en drøy måned har ivrige dugnadsfolk skrapet, sparklet og malt for å få satt i stand sentralens lokaler til åpningsdatoen. Nøyaktig når det offisielle med kaker og kaffe, og kanskje snorklipping skal skje, er foreløpig ikke helt bestemt. Røde stoler er på plass, men fortsatt er det bare to bord i møtelokalet. Om det skal bli fire eller fem bord til er fortsatt på diskusjonsstadiet.

— Det må jo ikke bli for trangt heller, smiler Gerd Heddeland mens hun limer filtknotter under de nyinnkjøpte stolene.

Nabo med venterommet

Frivilligsentralen sikret seg lokaler vegg i vegg med venterommet på Marnardal togstasjon. Etter rundt 400 dugnadstimer er både ganga, kontoret, kjøkkenet og selve møterommet fikset opp, etter at gjengen på fire fem stykker har jobbet fulle arbeidsdager i en måneds tid.

— Marnardal er en skikkelig dugnadskommune. Her har folk kommet med både kaffe og kaker mens folk har jobbet, konstaterer Torhild fornøyd. Hun er leder for den nystartede sentralen, og inviterer til åpen kafe hver eneste tirsdag. her skal de gode ideene klekkes ut, for hvordan sentralen skal drives, og hvilke tilbud som skal iverksettes. I tillegg til kommunen har Øyslebø Bygdekvinnelag, Marnardal Bondelag, pensjonistene, menigheten og Bjelland Sanitetsforening forpliktet seg til å bidra de første tre årene.

Bare fantasien

— Pensjonistene er allerede engasjert som lyttevenner for 3. klassingene ved skolene i Laudal og Øyslebø. Etter hvert kommer vi nok i gang med en rekke tiltak, for her er det bare fantasien som setter begrensningene, mener Torhild og Gerd.