VALLE: Klokken 07.10 lørdag morgen, bare en drøy time før startskuddet skulle gå, valgte arrangøren av Sesilåmi å avlyse det populære turrennet. Da satt Andrè Holbæk i bil på vei til starten i Brokke.

– Det er noe "forbanka" drit. Vi ble mildt sagt forbanna da vi fikk høre at det var avlyst. Vi måtte snu på Besteland, sier Holbæk, som ble nummer tre i klassen for menn mellom 21-25 år i fjorårets renn.

SLAKTER ARRANGØREN: F.v: Alf Helge Laland, Andrè Holbæk, Ole Holbæk og Ruben Lindekleiv er frustrerte etter at Sesilåmi ble avlyst bare en drøy time før start.

Han slakter arrangøren for at de ikke har avlyst rennet før.– Værmeldingene har vært de samme i flere dager. Derfor er det helt håpløst av arrangøren å oppfordre deltakerne til å komme til start, for så å avlyse rennet.

Sammen med sin bror Ole Holbæk, Ruben Lindekleiv og Alf Helge Laland satte han seg i bilen tidlig lørdag morgen.

– Vi visste jo at det kom til å bli avlyst. Jeg hadde null tro på at rennet ble gjennomført da jeg satte meg i bilen. Men hvis jeg hadde droppet det, og de andre hadde reist opp, hadde jeg blitt mobbet i lang tid om det faktisk ble renn, sier Holbæk.

Kvartetten skulle egentlig overnatte i ei hytte på Brokke, men var sikker på at rennet ble avlyst. Derfor valgte de å vente til lørdag morgen og heller kontakte arrangøren på morgenen.– Men avgjørelsen drøyde veldig. Derfor måtte vi kjøre oppover mot startområdet. Men da vi kom til Besteland ble rennet avlyst, så da var det bare å snu, sier Holbæk.

Han synes det er korrekt å avlyse rennet når været er som det er.

– Det er helt greit. Jeg reagerer bare på tidspunktet. De burde tatt en avgjørelse i går kveld, mener Holbæk.