Politi og ambulanse på stedet for skuddet ble avfyrt. Foto: Lars Idar Waage
Hundepatrulje på søk etter spor i nærheten av stedet for mannen i 40-årene ble beskutt. Foto: Lars Idar Waage
Sørlendingen i 30-årene er siktet for drapsforsøk på en mann i 40-årene i Stavanger. Foto: Lars Idar Waage

5. desember kom norgesmesteren i 30-årene sammen med en 42 år gammel mann kjørende til Nesbuveien i Stavanger. Det ble skutt inn gjennom vinduet hvor en mann i 40-årene oppholdt seg.

Mannen ble truffet av deler av haglladningen og brakt til sykehus.

Han klarte selv å varsle politiet om hva som skjedde.

Stakk før politiet kom

Politi og ambulanse var raskt på stedet. Den fornærmede ble brakt til sykehus, men ble ikke alvorlig skadet.

Sørlendingens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig er uenig i siktelsen om drapsforsøk. Foto: Reidar Kollstad

De to siktede i saken kom seg unna før politiet ankom. Senere samme dag ble sørlendingen pågrepet av politiet, og fremstilt for varetektsfengsling dagen etter. Han er fengslet fram til 3. januar. Mannen, som senest i år ble norgesmester i sin idrettsgren, erkjente under fengslingsmøtet de faktiske forhold, men understreket at han skjøt et varselskudd og siktet ved siden av fornærmede.

Forsvareren uenig

Sørlendingens forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, er uenig i siktelsen om drapsforsøk.

— Det dreier seg beste fall om uforsiktig omgang med skytevåpen og muligens en legemsbeskadigelse. Min klient har vært yrkesmilitær, og det faller på sin urimelighet at han skal ha forsøkt å drepe fornærmede, sier advokaten.

Han skjøt ifølge egen forklaring varselskudd med en hagle, men traff og skadet mannen i 40-årene.

— Jeg kan bekrefte at dette dreier seg om trusler. Fire personer er pågrepet. Mannen i 30-årene sitter fortsatt varetektsfengslet, opplyser politioverbetjent Lone Wikstrøm ved Rogaland politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Utover dette ønsker ikke politiet å kommentere saken ytterligere.

Omfattende historikk

Den siktede norgesmesteren er velkjent for politiet. Han er straffedømt ti ganger tidligere. Han fikk sin siste dom i januar i år.

Hundepatrulje på søk etter spor i nærheten av stedet for mannen i 40-årene ble beskutt. Foto: Lars Idar Waage

Over en periode skal mannen ha hatt tilknytning til motorsykkelklubben Bandidos. Dette er en såkalt enprosentsklubb, som av politiet blir betegnet som en kriminell organisasjon. Mannens kriminelle fortid knytter seg til flere tilfeller av grov vold. Han er også dømt for brudd på narkotikalovgivningen, vinningskriminalitet, trusler, ulovlig våpenbesittelse, og senest i januar i år for torpedovirksomhet.

Ifølge en dom fra Kristiansand tingrett hadde mannen tatt på seg å kreve inn penger av en mann bosatt i Søgne. Pengekravet hadde sitt utgangspunkt i at en person som tok på seg å sette fyr på Søgne-mannens hus, hadde krav på 20 prosent av forsikringssummen.

I 2010 ble han dømt for vold mot sin daværende samboer da paret bodde i Oslo.

Psykiske problemer

I 2010 var det tema for Kristiansand tingrett om mannen skulle ha redusert straff fordi han hadde psykiske vansker. Dette var problemer mannen hadde pådratt seg i forbindelse med utenlandsoppdrag for det norske forsvaret.

Retten fant den gang ikke grunn til å ta hensyn til dette forholdet.