FARSUND: Innbruddet hos Kjørkleiv Båt i og Motor AS i Lundevågveien i Farsund skjedde natt til mandag mellom klokken 01 og 02 på natta, viser overvåkningsbildene som politiet mottok mandag ettermiddag.

— Tyvene har brutt opp låsen i porten inn til området vårt. De har rett og slett kappet av låsen på porten. Så har de gått over båter som vi har stående i opplag her, og stjålet 13-14 bensintanker, forteller Oddvar Kjørkleiv.

— Ikke noe annet?

— Nei, det er underlig å gjøre seg så mye umake for det, sier Kjørkleiv som er lettet over at tyvene ikke har ødelagt noe.

Tyvene har stjålet bensintanker av uavhengig av båtmerke. De har stjålet brukte og nye tanker. Og de har latt bensinslangene ligge.

Prisen på tankene som rommer 20 liter, er mellom 600 og 700 kroner ny.

— Så hva tror du?

— Bestillingstyveri, ja. Det er nærliggende å tro at noen har gitt tyvene beskjed om hva de skulle ta, sier han.

Etterforskningsleder Einar Deisz ved Farsund lensmannskontor forteller at bensintankene er funnet.

— Det er funnet mange tomme bensintanker på Lista som kan stamme fra dette innbruddet. En teori kan være at tyvene har tatt disse for å fylle på en bil, og at de har kastet fra seg de tomme tankene etterpå, sier Deisz.

Bortsett fra det, har ikke politiet funnet ut så mye etter innbruddet.

— Det finnes overvåkingsbilder, men vi har ikke fått sett på dem ennå. Det ser ut som bensinkannene er det eneste som er tatt fra stedet, sier Deisz.