KRISTIANSAND: Pasienten ble lagt inn på sykehjemmet i midten av juli. Ifølge kommunens redegjørelse var den demente pasienten urolig og ble derfor fulgt tett opp fra personalet.

Likevel klarte han å komme seg inn på rommet til en annen beboer der han falt ut av vinduet i andre etasje. Pasienten døde noen dager senere på sykehuset.

Fylkeslege Kristian Hagestad sier de kommer til å gjennom hendelsen.

— Vi må ta stilling til om noe skulle vært gjort annerledes på forhånd, og vi må vurdere sykehjemmets tiltak i ettertid har for å hindre tilsvarende hendelser, skriver han i en e-post til Fædrelandsvennen.

Tiltak

Ifølge kommuneoverlege Vegard Vige har kommunen satt i verk tiltak for å hindre at noe lignende skal skje igjen.

— Vi har laget rutiner der vi skal sikre vinduene slik at ingen uforvarende faller ut. Så er selvsagt dette en balansegang. Dette skal være et omsorgssenter og ikke et fengsel. Tiltakene må ikke i urimelig grad gå utover andre pasienter, sier Vegard Vige.

Han sier at pasienten ble passet godt på av personalet. Kommunens egen gjennomgang av saken har heller ikke avdekket at noen av personalet har gjort noe galt.

— En slik hendelse har følelsemessige konsekvenser og det er ikke moro å se at dette har skjedd på sin vakt. Men ingen har ovetrådd prosedyrer eller gjort noe galt, og ingen har forsømt seg i tjenesten, sier Vegard Vige.

Meldte fra

Vegard Vige meldte fra til både politiet og Fylkesmannen i Vest-Agder etter hendelsen. Politiet har ikke foretatt seg noe i saken ennå.

Ifølge fylkeslege Kristian Hagestad har de ikke rukket å gå gjennom saken ennå på grunn av flere andre saker ved kontoret.