KRISTIANSAND : I et kontorlokale i Markens har regnskapsbyrået "Viego" en egen monter hvor plaketter og premier fra bridgeturneringer er stilt ut. Nesten samtlige av de ansatte spiller, og flere av dem er tidligere norgesmestere.

— Bridge er en avansert form for amerikaner og man må bruke både matematikk og psykologi i spillet. Det blir mye prat om bridge i lunsjpausen, og vi spiller sammen på fredager etter jobb, sier Geir Brekka. Han er en av regnskapsførerne i Viego, og har tidligere spilt på det norske landslaget. Av de andre blir han omtalt som eksperten. - Geir får ofte telefoner fra spillere i andre klubber som vil ha ekspertuttalelser og tips fra han, sier daglig leder Helge Stornes.

PREMIER: I en monter i kontorlokalet har Viego Regnskap stilt ut premier fra ulike mesterskap i bridge. Foto: Siril Aartun

Bordet fangerDet ligger i kortene at nye medarbeidere må lære seg spillet. — Vi tar oss godt av de nye, men de bør helst begynne å spille bridge. Da kan de delta i samtalene rundt bordet i lunsjen, og det er jo hyggelig, sier han.

Brekka har ansvar for opplæringa, og de nyansatte får mat og drikke på et av byens utesteder mens de innføres i spillets verden. - Det har fungert bra. Katja (Nilsen journ.anm) begynte på den måten i 2008, og spiller fortsatt, sier Brekka.

Polsk mester

Controller Frank Svindahl har kanskje den mest spesielle tittelen på kontoret, han ble nemlig polsk mester i 2010. - Det var et åpent mesterskap, og man kan vinne selv om man ikke er polsk statsborger, sier han. Han mener at bridge kan være bra for konsentrasjonen. - Vi bruker tall og logikk, så det har jo en viss parallell til regnskapsføreryrket, sier Svindahl, men understreker at alle typer mennesker spiller bridge, ikke bare økonomer.

Neste uke drar et lag, bestående av Geir Brekka, Helge Stornes og Frank Svindahl i tillegg til en kunde av firmaet, til EM i bridge i Belgia. De håper på flere gjeve premier. - Det er høyt nivå på mesterskapet, men vi har et veldig godt lag, sier Brekka.