Du må nå altså betale mer i rushtiden i Kristiansand. Rushtiden regnes som 06.30 til 09.00 og 14.30-17.00. De nye takstene vil være 21 kroner i rushtiden og 14 kroner utenom rushtiden for lette kjøretøy.

Tunge kjøretøy betaler dobbel sats.

Skal redusere biltrafikk

Dette ble klart da Stortinget natt til onsdag vedtok proposisjonen om samferdselspakke for Kristiansandsregionen fase 1 om tidsdifferensierte bompengesatser, melder Statens vegvesen Region Sør i en pressemelding.

Hovedmålet med innføringen er å redusere trafikken i rushtida, samtidig som dagens inntektsnivå blir opprettholdt. Det er antatt at denne ordningen kan redusere trafikken gjennom bomstasjonene i rushtiden med fem prosent.

Satser kollektivt

Som en del av en større satsing på samferdsel, og spesielt utbygging av gang— og sykkelveger, kollektivfelt og annen infrastruktur for buss, ble det også avtalt å jobbe for mindre bruk av bil.

På bakgrunn av dette vedtok Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune ved årsskiftet 2012/2013 å innføre rushtidsavgift, eller såkalte tidsdifferensierte bompengetakster i Kristiansand.