Linn Therese Solheim Wolles (23), servitør, gravid: - Jeg stemte da jeg var 18, men jeg var på flyttefot til Oslo ved forrige kommunevalg, og hadde ikke satt meg inn i de lokale sakene, så jeg stemte ikke. Jeg skal stemme til høsten. Nå som jeg bidrar med flere folk til samfunnet, er det på tide å engasjere seg. Jeg prøver å følge litt med, men kan ikke tenke meg å drive med politikk.
Ragnhild Eiken (36), lege, to barn: - Jeg stemmer hver gang fordi jeg ønsker å være med å påvirke samfunnet, men jeg stemmer ikke likt hver gang. Jeg følger med, men kan egentlig ikke tenke meg å drive politikk aktivt. Jeg har så mye annet å holde på med.
Anne-Gunn V. Orten (37), jobber i post i butikk, to barn: - Nei, jeg stemmer ikke. Politikerne sier så mye, og jeg finner aldri noen jeg holder helt med. Men jeg stemte likevel ved kommunevalget sist på grunn av bompenger og eiendomsskatt, som rammer min familie hardt ettersom vi bor i strandsonen. Jeg er ikke interessert i politikk, og får se om jeg stemmer til høsten.
Sol Nodeland (47), fotograf og grafisk designer, ett barn: - Jeg stemmer selvfølgelig hver gang fordi jeg opplever det som en samfunnsplikt, men jeg stemmer ikke likt hver gang. Jeg følger med på politikk når det nærmer seg valg. Jeg kunne ikke tenke meg å drive med politikk. Det ser ikke gøy ut.
Tirhas Kahsai (28), fra Eritrea, helsefagarbeider, tre barn: - Jeg har ennå ikke stemt, og skal tenke på om jeg skal stemme til høsten. Jeg er litt interessert og følger tv-debatter og leser aviser. Kanskje jeg skal drive politikk når barna er blitt store, men det er ikke lett når du har tre barn og er i jobb.
Ingvild D. Skuthe (28), jobber som frivillig, barnløs: - Jeg stemmer hver gang fordi jeg er en borger i Norge, og vil være med og bestemme hvilke verdier og regler som skal gjelde. Jeg har ikke lyst til å drive med politikk, men følger med og er litt interessert. Det er så vanskelig å sette seg inn i alle saker og gjøre seg opp en mening om alle ting.
Marita Skoglund (37), butikkleder, to barn: - Jeg stemmer alltid. Det er en del av samfunnsansvaret å bruke stemmeretten. Jeg er ikke så veldig interessert i politikk, men holder meg såpass oppdatert at jeg vet hvilken retning partiene går i og hvor jeg selv står. Det ville tatt for mye tid å være politiker. Hverdagen er så travel som mor med fulltidsarbeid at jeg har hendene fulle.
Fartun Ahmed Abdi (27), fra Somalia, renholdsarbeider, barnløs: - Jeg skal stemme til høsten for første gang siden jeg fikk norsk statsborgerskap. Jeg stemmer fordi jeg har rett til det. Jeg ser etter hva som er best i min interesse og stemmer på det partiet. Jeg følger ikke med så veldig mye, og kan ikke tenke meg å drive med politikk.
Hilde Olsen (24), student, barnløs: - Jeg har ikke stemt tidligere og har ikke vært politisk engasjert før. Men nå som jeg er student, føler jeg at jeg må gjøre studenttilværelsen litt bedre, og bidra til et parti som kan gjøre det mulig å få jobb etter studiene. Men jeg vet ennå ikke hva jeg skal stemme. Jeg er ikke så veldig utadvendt, så det hadde ikke vært noe for meg å drive med politikk.