Syntetisk cannabis i pulverform som politiet i Kristiansand beslagla i mai i år. Foto: Hallgeir Oftedal

Kristiansand : — Politiet hadde tillatelse fra retten til å pågripe og ransake seks personer i alderen 23 til 38 år. Årsaken er at tollvesenet beslagla 20 gram syntetisk cannabis i en postforsendelse for en tid tilbake, der forsendelsen skulle til Kristiansand, opplyser politibetjent Pål Harald Svendsen ved Kristiansand politistasjon. - Syntetisk cannabis er svært potent, og har en virkegrad som kan være hundre ganger større enn vanlig cannabis. For å stresse de personer og det miljø som kjøper slik narkotika fra utlandet, valgte politiet en aksjonsform, sier Svendsen.

Det ble beslaglagt cirka 150 gram hasj og 2,5 gram syntetisk cannabis under aksjonen. Beslaget som ble gjort på Gardermoen kommer i tillegg.

Politiførstebetjent Hans Jørgen Beckmann sier at politiet får mange meldinger fra tollvesenet om beslag av postforsendelser med narkotika. - Siden syntetisk cannabis er så farlig, er det viktig for oss å uroe de soSm kjøper og selger dette stoffet, fremholder Beckmann.

Alle de seks som ble pågrepet torsdag har vært til avhør. Samtlige har tilstått det de er siktet for, og er løslatt etter avhør.

— Denne formen for aksjoner skal vi fortsette med, sier Beckmann.