LILLESAND: — Begrunnelsen for å trekke seg er at den politiske avstanden mellom Pensjonistpartiet og Høyre har vokst. Vi gikk på valg på tre hovedsaker. Den ene var å fjerne eiendomsskatten på boliger og hytter. Den andre var tiltak for eldre og funksjonshemmede. Og den tredje var at politikerne skulle ta tilbake mer makt og at delegasjon skulle reduseres. Og på alle de tre felt har egentlig Høyre vært vår motstander, sier Tor Olav Tønnessen.

Partiet går nå ut av posisjon og over i opposisjon. Men det blir ikke noe formelt samarbeid med de andre partiene i opposisjon. Det hele vil være fra sak til sak. Til nå har Høyre samarbeidet med KrF, Frp og Pp. Disse fire partiene har 18 representanter i bystyret. Opposisjonen, bestående av Ap, Venstre, SV og Sp, har ni. Når Pensjonistpartiet nå går ut av posisjon, betyr det at de gjenværende samarbeidspartiene mister sitt to tredels flertall.

— Det er beklagelig at de føler de har fått for lite igjen for å sitte i posisjon sammen med Høyre, KrF og Frp. Men det har blitt tydeligere den siste tiden at vi har forskjellige synspunkt i en del saker. Derfor er dette ingen dramatikk, sier ordfører Arne Thomassen (H).