FARSUND: Mannen i 50-årene er nå dømt til å betale 8000 kroner i bot, alternativt 16 dager i fengsel, etter at han kjørte med avgiftsfri diesel på tanken i kassebilen sin.

Mannen ble stanset til kontroll 28. april i fjor i Farsund. Mannen erkjente å ha kjørt med avgiftsfri diesel selv om han ikke hadde lov til det. Da drivstoffnivået var lavt måtte tolltjenestemennene ha bilen til Statoil for å gjennomføre drivstoffkontroll.

Mens tjenestemennene ventet på hjelp fra betjeningen kjørte mannen bort fra stasjonen. Han hevdet å ha fått lov til å dra, angivelig fordi han måtte kjøpe kraftfor og salslikkestein til dyrene sine.

Mannen nektet straffskyld. Retten trodde på tolltjenestemennene sin versjon og mannen må dermed betale bot til statskassen.

— Tiltaltes straffe- og bøtehistorikk viser at han gjennom flere år har utvist manglende vilje til å rette seg etter flere sider av samfunnets regelverk. Forholdet i denne saken er av tilsvarende karakter som tiltalte tidligere er bøtelagt for, heter det i dommen.