KRISTIANSAND: — Det var et norgesmesterskap hvor vi skulle lage to forskjellige typer drinker, en rom coctail og en freestyle-drink. Begge måtte inneholde en bitter som heter Angostura, sier Sandnes.

Tidligere er det holdt kvalifiseringsrunder i fem norske byer, deriblant Kristiansand. To deltakere fra hver by var i går samlet for å finne ut hvem som lagde de aller beste drinkene. Også den andre kvalifiserte fra Kristiansand til NM-finalen jobber ved Bakgården Bar.

— Dommerne annonserte først rom-drinken og jeg vant. Deretter freestyle-drinken, som jeg også vant. Det var moro og tilbakemeldingen fra dommerne var at det var perfekt balanse i begge drinkene. De var ikke i tvil om at jeg var riktig vinner, sier Sandnes.

Stian Sandnes. Foto: Tore-Andre Baardsen

Ifølge Sandnes viser NM-tittelen at baren han jobber i gjør sine ting bra.— For oss er dette en tilbakemelding på at det vi driver med er riktig. Vi utvikler oss stadig vekk, lager gode drinker og utfordrer hverandre i baren, sier Sandnes.

28. oktober arrangeres europamesterskapet i Stockholm.

— Nå er det bare hjem og finpusse formen. Oppskriften er laget, nå skal det bare finpusses og justeres, sier Sandnes, som drømmer om verdensmesterskapet i Trinidad og Tobago.