OSLO/VENNESLA: — Jeg er veldig glad og veldig lettet, sier 19-åringen på telefon fra Gardermoen, nettopp hjemkommet etter sin første flyreise og sin første utenlandstur.

Hun ble anholdt i Tyrkia fordi permene på passet hennes delvis var gnagd vekk av hunden henne Ticko.

PASSET: Dette er passet til Aimee Tønnessen, som ikke holdt som gyldig reisedokument etter at hunden hennes Ticko hadde gnagd på det.

I to døgn har hun sittet i et lite rom på flyplassen som hun ikke fikk forlate. Der fikk hun verken lukket døren eller slukket lyset.

Lander i kveld

— Den norske borgeren som var anholdt i Tyrkia ble sendt hjem til Norge i dag tidlig. Passet hennes var ødelagt, slik at hun ikke ble sluppet inn av Tyrkias immigrasjonsmyndigheter, opplyser pressevakt Svein Michelsen i Utenriksdepartementet.

— Tyrkiske myndigheter har så sendt henne tilbake med første mulige fly, opplyser Michelsen, som bekrefter at departementet har bistått henne og familien.

Tønnessen lander på Kjevik like etter klokken 20 tirsdag kveld.

Reiseselskapet Detur opplyser til Fædrelandsvennen at de opprettet kontakt med utenriksstasjonen i Ankara, og at den eneste løsningen var at hun returnerer med første mulighet til Norge.

— Dette er Aimee informert om, opplyser Svein Erik Søgård som er kommunikasjonssjef i Detur.

— Vårt personell jobber nå med å ordne hjemtransport for henne ved første mulighet, skriver han i en epost til Fædrelandsvennen tidlig tirsdag morgen.

Rett hjem

På Gardermoen sitter Aimee Tønnessen og venter på flyet til Kjevik tirsdag kveld.— Hva skjedde?

— De ringte fra Utenriksdepartementet i dag tidlig og sa at det var et fly klart klokka 12. Og at det bare var å bestille billett hvis jeg ville være med, forteller en glad og fornøyd Aimee Tønnessen.

— Nå som du er blitt en mer erfaren utenlandsfarer, frister det med nye turer til utlandet?

— Ikke med det første. Og jeg skal i alle fall få meg nytt pass før jeg tør reise igjen, ler hun.