Seniorsenter: Slik kan senior- og opplevelsessenteret på Fløyheia bli. Illustrasjon.

ARENDAL: Denne uken skal Thor-Egil Eik og samarbeidspartner Tor Haugnes lansere sin idé om en World Expo på Sørlandet. I dag har de lansert den for regionale politikere — fredag skal de overbevise politikerne på Stortinget, skriver Agderposten.

– Jeg brenner for Sørlandet og kjenner en enorm stolthet. Men vi når liksom ikke helt gjennom nasjonalt, sier Eik til avisen.

Som OL

Han sammenligner verdien av en verdensutstilling med store idrettsarrangementer.

– World Expo er jo næringslivets OL, sier Eik, som for tiden deltar på Handelshøyskolen BIs Executive Master of Management-program.

Samarbeidspartner Tor Haugnes er tilknyttet Handelshøyskolen BI i Kristiansand som økonom og historiker.

Har engasjert arkitekt

Thor-Egil Eik vil bygge en eventuell verdensutstilling på Sørlandet på tre utfordringer: klima, innovasjon og eldrebølgen. Men han vil også bygge noe rent fysisk.

For ved alle verdensutstillinger blir noe stående igjen etter at utstillingen er over. Mest kjent er kanskje Eiffeltårnet i Paris.

– Arendals "Eiffeltårn" bør bli et seniorsenter på Fløyheia, gjerne med gondolbane fra Torvet, og i hvert fall heis. Senteret bør bygges som et opplevelsessenter for alle, omgitt av park, sier Eik, som har engasjert arkitekt for å få visualisert ideen.

Eik tar opp ideen med politikere allerede nå, for å få midler til å gjennomføre det han kaller en "seriøs mulighetsstudie, skriver Agderposten.

Han vil ikke starte noen lokaliseringsdebatt, men mener stedsvalg må være en del av mulighetsstudiet.