KRISTIANSAND: Det var i juni i fjor at 53-åringen fra Vennesla ble påkjørt av en ryggende dumper inne i tunnelen som bygges på oppdrag av Statens vegvesen mellom Hannevika og Vågsbygd.

Homme, som drev med oppmålingsarbeid før ulykken, ble kjørt til Sørlandet sykehus. Der døde han av de alvorlige skadene han pådro seg.

Ikke bevist skyld

Politiet har etterforsket saken i et drøyt år, men er nå kommet til at det ikke kan bevises at dumpersjåføren eller Repstad anlegg AS har gjort noe straffbart i forbindelse med dødsulykken.

— Statsadvokaten i Agder har henlagt saken etter innstilling fra politiet, sier politiadvokat Eirik Ramsland til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at politiet etterforsket saken opp mot bestemmelsene i veitrafikkloven og arbeidsmiljøloven.

— Politiet mener det ikke foreligger bevis for at føreren eller arbeidsgiver har oppført seg slik at det kan rettes bebreidelser mot ham eller foretaket for ikke å ha utført nødvendig aktsomhet i det aktuelle trafikkbildet, sier Ramsland.

Familien vil vurdere anke

Svein Kr. Haanes er bistandsadvokat for avdødes familie. De vil nå vurdere om de skal anke henleggelsen.

— Vi har ikke tatt stilling til om vi skal gå videre med saken eller ikke. Jeg skal drøfte dette med mine klienter en av de nærmeste dagene, sier Haanes til Fædrelandsvennen.

Fikk bot

Repstad anlegg AS har imidlertid fått og vedtatt en bot på 60.000 kroner fordi det ikke forelå dokumentasjon for at føreren har gjennomført sikkerhetsopplæring for kjøring med dumper.

— Vi kan ikke sette dette i sammenheng med dødsulykken, sier politiadvokat Eirik Ramsland

Administrerende direktør i Repstad anlegg AS, Mona Mortensen, ønsker ikke å kommentere saken.