FØRSTE GANG: Agders Høyre-representanter på Stortinget, Ingunn Foss, Svein Harberg og Norunn Tveiten Benestad, på vei inn til første møte med den nye stortingsgruppen. Foto: FOTO: PRIVAT

GARDERMOEN: Høyres sentralstyre, partiets fylkesledere og den nye stortingsgruppen satte seg klokken 10.00 sammen for å høre Erna Solberg oppsummere den politiske situasjonen. Utover dagen skal de samtale om veien videre.

— Det er dette vi har ventet på i årevis. Nå skal vi danne ny regjering. Selvfølgelig er dette en spesiell dag. Rent politisk vet jeg ikke om den blir så spennende, men det er jo liten tvil om hva vi vil, sier Ihme.

Mens møtene i Venstre og KrF handler om de skal i regjering, handler møtet i Høyre bare om å få til en regjering, med flest mulig borgerlig partier.

— Jeg vet faktisk ikke hva som kan ventes av denne dagen. Erna skal tale, så skal vi diskutere veien videre. Målet er klart. Det blir nok litt strategier for forhandlingene, ting vi ikke kan snakke så mye om utad, mener Ihme.

— Som ny stortingsrepresentant er dette en stor dag. Første møte med "gjengen", og dessuten skal vi diskutere regjeringsforhandlinger. Det er klart dette er spesielt, sier Ingunn Foss.

Så stort synes hun det er, at hun like godt ordnet fotografering og sendte bilder til Fædrelandsvennen av sørlendingene som deltar på samtalene på Gardermoen i Ullensaker i dag.