VENNESLA: — Det er leit når sånn skjer, men jeg forstår at det er noe helt utenforstående, sier Thore Westermoen til Fædrelandsvennen.

Leder av Jernbaneforum Sør, og fylkesvaraordfører i Vest-Agder, Thore Westermoen, måtte pent sitte og vente da Oslo-toget sto bom fast i Vennesla.

KrF-politikeren er på vei til Lillehammer, der han skal delta på den årlige sommersamlingen for alle landets fylkesordførere.

— Heldigvis er ikke samlingen før i morgen, så jeg blir ikke sein, sier Westermoen.

Tar taxi

En som blir sein inn til Oslo er imidlertid Hans Antonsen (V). Han sitter fast på lokaltoget i Arendal, som han skal ta opp til Nelaug stasjon, der han skal bytte til Oslo-toget. Antonsen er sentral i Venstre, og skulle etter planen være på Venstres hus på Youngstorget klokka 14, der partiet har sitt viktige sentralstyremøte.

— Jeg er sliten fra i går, og blir nok ventende på at dette skal komme i orden. Jeg hadde håpet å få sovet litt på toget, sa han til Fædrelandsvennen da meldingen om togstans kom inn.

Litt seinere så han at det ikke gikk.— Nå hiver jeg meg i en taxi slik at jeg rekker møtet, sier Hans Antonsen, som da ennå satt på toget i Arendal.

Tog-elsker

Antonsen er også en sterk forkjemper for infrastrukturen til jernbane på Sørlandet, men toget svikter nå altså begge de to tog-entusiastene.

— Hans er en god talsperson for toget, absolutt, sier Westermoen. En annen sterk forkjemper er Hallgeir Langeland (SV) fra Rogaland. Sånn setter det leit at han nå røyk ut av Stortinget, sier han.

Ellers er Westermoen fornøyd med valget til eget parti.

— Vi gikk marginalt tilbake, men vi fikk inn Hans Fredrik Grøvan, og det er bra. Torhild Bransdal ble klart ganske tidlig at ikke kom inn, sier han.