VALLE: Natt til søndag 25. mars i år kjørte en snøscooter utfor et stup og ned i en steinskråning ved Brottveit i Valle.

Sjåføren og den ene passasjeren på scooteren ble ikke alvorlig skadet. Den siste passasjeren, en kvinne, ble alvorlig skadet og ble fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo for behandling.

— [Offeret] satt mellom snøscooterens styre og tiltalte, mens [passasjeren] satt bak ham. Snøscooteren hadde montert "dødmannsknapp", men han benyttet ikke denne, heter det i tiltalen, som er signert førstestatsadvokat Erik Erland Holmen.

Statsadvokaten mener at ulykken skjedde da sjåføren fikk skrens med scooteren.

Det kvinnelige offeret fikk knust en ryggvirvel og måtte på rehabilitering. Høy fart og mulig uaktsom kjøring er faktoren statsadvokaten mener er årsaken til ulykken.

Valle-mannen som kjørte scooteren er tiltalt for brudd på vegtrafikklovens aktsomhetsbestemmelse. Han er videre tiltalt for å ha prøvd å påvirke den uskadede passasjeren slik at hun skulle fortelle politiet at hun ikke var passasjer på ulykkesscooteren.

Mannen må også svare for tiltalepost om kjøring av snøscooter uten riktig førerkort, og for å ha forlatt ulykkesstedet uten å varsle politiet.

Saken skal opp for Kristiansand tingrett 22. august.