VENNESLA: — Det er snakk om et døgnbemannet akuttmedisinsk tilbud. Vi tenker dette som et ledd i samhandlingsreformen, men foreløpig er vi på utredningsstadiet, sier kommunalsjef for helse og omsorg, Ragnhild Bendiksen.

Det er snakk om å opprette tre døgnsenger på Venneslaheimen. Her skal pasientene kunne legges inn via fastlege fort kortere perioder. Det skal være et akutt-tilbud, men kun for pasienter som har et avklaret sykdomsbilde, hvor man kjenner diagnosene. På sengeposten vil man kunne gi intravenøs behandling. Lege vil være til stede det meste av døgnet.

— Dermed kan mennesker fra Iveland og Vennesla behandles nærmere hjemme, i stedet for å sendes på sykehus. Egentlig tenker vi dette fra 2016. Men vi har utstyret, vi har betydelig kompetanse og vi har rommene. Derfor ber vi nå sykehuset si ja til planene våre. Deretter vil vi søke departementet om penger, forteller Bendiksen.

Politikerne har ikke sagt sitt ennå, men de fikk en forhåndsorientering i levekårsutvalget torsdag. Der nikket og smilte samtlige til planene.

Bendiksen er stolt over at samhandlingsreformen så langt går greit å innføre i Vennesla.

— Så langt, og nå er vi april, har ikke sykehuset krevd betaling for en eneste utskrivningsklar pasient. Alle som skal behandles av Vennesla kommune, har vi greid å behandle i Vennesla kommune, sier hun.