MANDAL: — Det er første gang Mandal kommune befinner seg i en slik situasjon, og det beklager vi, sier leder for barnehageenheten, Torill Hinna.

I dag står totalt 86 barn på venteliste, av dem har 22 rett til barnehageplass. Hinna sier enheten gjør hva den kan for å få plass til barn med lovfestet rettighet.

Leie eller brakker

— Noen ganske få som allerede har fått tildelt plass har takket nei, og det utgjør en håndfull plasser. Vi undersøker også muligheten for å utvide kapasiteten i barnehagene i kommunen. Det vil fortsatt være barn som ikke får plass, og vi ser på mulighetene for å leie midlertidige lokaler eller brakker til resten. Dette arbeidet har høyeste prioritet, sier Hinna som regner med at hun vil ha en løsning klar mot slutten av mai.

Venter på nybygg

Det er gjort klart for at Frøysland barnehage skal utvides med to avdelinger, men så lenge investeringsbudsjettet ikke er gyldig kan ikke dette arbeidet påbegynnes.

— Det betyr at barn vil få tildelt faste plasser i midlertidige lokaler i påvente av at nybygget står ferdig, forhåpentlig i første halvdel av 2013, sier Hinna.