VENNESLA: Voldshendelsen skal ha skjedd i et boligfelt på Vikeland i Vennesla like før klokka 01 natt til fredag.

Vennesla-lensmann John Tomas Homme sier til Fædrelandsvennen at flere personer skal ha vært involvert, men politiet hadde tidlig én navngitt mistenkt.

Fredag formiddag ble en 28 år gammel mann pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse.

– Han har et perifert forhold til boligen hvor dette skal ha skjedd. Han sitter nå i arresten. Vi har foreløpig ikke tatt stilling til om han vil bli begjært varetektsfengslet, sier Homme.

foto
Flere personer skal ha vært involvert i hendelsen. Politiet leter nå etter en annen mann er mistenkt i saken. Foto: Christina Østtveit

Homme opplyser at politiet leter etter en annen person som også er mistenkt. Ved 15.30-tiden fredag er vedkommende fremdeles ikke funnet.

Skal ha slått med gjenstander

Den skadede mannen i 50-årene ble avhørt av politiet på sykehuset fredag. Mannen har pådratt seg hodeskader, opplyser Homme.

– Han har gitt en forklaring som stemmer overens med det andre vitner har forklart, sier Homme.

Omstendighetene er fremdeles noe uklare. Ifølge Homme har den siktede 28-åringen og mannen i 50-årene forklart at det ble slått med ulike gjenstander.

– Det har vært en konflikt som har utløst voldsepisoden. For politiet er det noe uklart hva slags type gjenstander som er brukt, sier Homme.

Avhør fredag ettermiddag

Hvordan mannen stiller seg til siktelsen er ukjent. Mannen vil bli avhørt på nytt fredag ettermiddag.

– Han satt i avhør rundt klokka 15. 30 fredag. Noe mer enn det vet jeg ikke nå, sier Homme til Fædrelandsvennen fredag kveld.

Ifølge Homme er det ingen familierelasjon mellom den fornærmede og den siktede 28-åringen.

Mannen i 50-årene som er innlagt på sykehus bor i boligen hvor voldsutøvelsen fant sted.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.50 natt til fredag. Både politi og ambulanse rykket ut til stedet.

– På stedet kunne vi konstatere at det var én skadet person, og fornærmede har blitt kjørt til akuttmottaket til observasjon, sa Lars Hyberg, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen fredag morgen.

Vitne kontaktet politiet

Det var et vitne som meldte fra om hendelsen.

– Det har blitt tatt vitneavhør, samt blitt gjort en kriminalteknisk undersøkelse av åstedet. Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg derfor ikke å kommentere skadeomfanget eller hva som kan ha forårsaket hendelsen, opplyste Hyberg.

Klokka 04.42 opplyste politiet at de var ferdig med åstedsundersøkelse på stedet. Gjennom dagen har flere vitner blitt avhørt.