OL-heltene blir hedret på scenen. Fra venstre Andreas Thorkildsen, Katrine Lunde Haraldsen (delvis skjult), Kristine Lunde, Eirik Verås Larsen, Sigrid Rui, Nila Håkedal, Marianne Mæland og Ida Marcussen. Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Klokken 16.30 startet programmet på Torvet — alt til hensikt å hedre den gode innsatsen til OL-og Paralympics-deltakerne fra Sørlandet.

— Jeg er ikke så flink til å anslå slikt, men det må jo helt sikkert være 5-6-7.000 mennesker her, sa kristiansandsordfører Per Sigurd Sørensen til Fædrelandsvennen i en pause.

Få minutter senere gikk han opp på scenen og uttalte til Siv Kristin Sællmann:

- Dette er himmelvidt over hva jeg hadde trodd vi skulle få til. Det må være 10.000 tilskuere her, minst!

Også OL-deltakerne var imponert over oppmøtet.

— Jeg er usikker på hvor mange som er her, men det ser forferdelig mange ut. Utrolig bra arrangement, sier Anderas Thorkildsen.

— Litt sprøtt å se så mange folk og lager så mye liv. Det eneste som er kjedelig er at jeg ikke har fått se noe særlig av showet selv, sier Ida Marcussen.

Fra Sound of Happiness til spydkake Først gikk Sound of Happiness på scenen, og de serverte heftige rytmer til publikum.

Så fikk publikum se Benjamin og Langemann fra Kaptein Sabeltann på scenen.

Deretter kom OL- og Paralympics-heltene fra Sørlandet som alle hadde ventet på: Nila Håkedal, Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde, Andreas Thorkildsen, Sigrid Rui, Eirik Verås Larsen, Ida Marcussen og Marianne Mæland. Ingvild Stensland og Lene Mykjåland kunne ikke komme.

Ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, kalte så frem medaljevinnerne Thorkildsen, Verås Larsen, Lunde-søstrene og Rui.

— Disse fem har gjort en historisk innsats. De kommer fra lille Vest-Agder som ikke gjør seg bemerket i verden - unntatt når det er OL. Vi er fantastisk stolte av dere, sa han.

Fylkesordfører Thore Westermoen var også til stede.

Les også: OL-fest i solskinn | Klare for OL-fest på Torvet

Neste post på programmet var mannskoret Gåsehud med en spesiell OL-sang. Deretter sang Helene Bøksle. Neste musikalske innslag var ved The Bjorvands, som sang Beatles-sanger i fulle bandkostymer.

Imens fikk publikum endelig forsyne seg med den lange spyd-bløtkaka.

En transformator tok fyr ikke lenge etter at showet startet på Torvet. Likevel hadde dette ingen betydning for det som skjedde på scenen. Det tekniske personellet sørget for å ta ut strømmen i de aktuelle transformatorene som stod inntil en husvegg.