STAVANGER: – Jeg vil ikke gå i detaljer, men både siktedes kone og andre har i avhør gitt oss viktige opplysninger som belyser saken, sier Rossebø til Aftenbladet.

Opplysningene har avgjort styrket politiet i troen på at den savnede Ann-Helen Karlsen ble drept på land av eks-samboeren med en hammer og så dumpet i sjøen ved innløpet til Risavika havn.

– Vi tror hun er dumpet et sted i området der vi driver og leter. Selv om søket er ressurskrevende, har vi ikke lov til å la være med de opplysningene vi har. Etterforskningen går dermed sin gang, sier Rossebø.

Fast gruppe

Han forteller videre at en fast drapsgruppe er opprettet og jobber med saken framover.

Rossebø viser også til Tom Halvorsen-saken for en god del år tilbake. Politiet søkte lenge i sjøen etter den drepte gutten før han ble funnet. Det var for øvrig ikke langt fra nåværende søksområde.

Siden sist fredag er det ikke blitt søkt med sonar og miniubåt (ROV) i området.

Nytt søk

– Vi har en pause i søket nå fordi vi ikke har tilgjengelig materiell som sonar og ROV. Vi starter imidlertid opp igjen søket mandag 20. oktober i uke 43, påpeker Rossebø.

Han opplyser videre at det forrige søket kun var effektivt i sju dager. Mannskapene slet underveis med en del tekniske problemer.

– Ganske store områder på flere kvadratkilometer gjenstår å søke i. Vi tar den tiden vi trenger i håpet om at søket gir resultater i form av funn. Politiet leter både etter levningene av Karlsen, drapsvåpenet og eventuelt andre gjenstander som kan knyttes til drapet, framholder politiinspektøren.

Ikke behandle

37-åringen anket på stedet tingrettens kjennelse på varetektsfengsel. Han stilte seg helt uforstående til anklagene som ble fremsatt av politiet og erkjente ikke straffskyld etter siktelsen.

– Anken til Gulating lagmannsrett ble nektet fremmet – retten ville ikke behandle den i det hele tatt, opplyser Rossebø.

Kontroll på siktede

37-åringen sitter fullt isolert i fengselet. Han har ikke vært i nye politiavhør etter at han ble varetektsfengslet.

– Hvis dere ikke finner noe i sjøen ved Tananger, blir han sluppet løs da?

– I en slik situasjon vil vi ha innhentet nye opplysninger og vil vurdere hvilke bevis vi har. Utløper de fire varetektsukene uten at vi har fått et gjennomslag, regner jeg med at vi ber om forlenget fengsling for den siktede, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø.

Les også:

Politiet søker etter drapsvåpenet

Siktede anket varetekt

Siktedes kone får vitnebeskyttelse

Eks-samboer kjørte umerket skjærgårdsjeep

37-åring nekter straffskyld

Mor og søster: — Vi ønsker en løsning

Eks-kjæresten siktet for drap på Ann-Helen Karlsen

(Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen)