KRISTIANSAND: — Han er selvfølgelig preget av det som har skjedd, og vi skal avhøre ham formelt så fort han er i stand til det, sa etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til fvn.no tidlig fredag.

18-åringen er avhørt fredag, og politiet har nå også frigitt navnet på kvinnen som omkom. Det var Kristine Aune (65) fra Saltrød i Arendal som døde i påkjørselen.

Arendalitten som førte bilen har status som siktet i saken.

— Det har han fått ettersom førerkortet er beslaglagt, sier Reiersølmoen.

Ble dyttet 20-30 meter

Det er på det rene at påkjørselen skjedde i det kvinnen var i ferd med å krysse et gangfelt. Kvinnen ble dyttet 20-30 meter da hun ble truffet av bilen. Reiersølmoen vil derimot ikke si noe om hvorvidt sjåføreren kan ha holdt for høy fart.

— Det ønsker jeg ikke å si noe om foreløpig, sier etterforskningslederen.

Ingenting tyder på at gutten var ruset, men det er tatt rutinemessige prøver av den unge bilføreren, som fikk førerkort for kort tid siden.

— Han har ikke hatt førerkort lenge, han fikk det nå i høst, opplyser Reiersølsmoen.

Dette er bilen unggutten førte. En 65 år gammel kvinne døde torsdag kveld av skadene hun ble påført da hun ble truffet av bilen. Foto: Ernest Boswarva. Mørkt og regnfullt

Det var vanskelige kjøreforhold på stedet hvor ulykken skjedde torsdag, og vitner forteller til fvn.no at det var svært dårlig sikt.

— Jeg ønsker ikke å spekulere i om dette var en medvirkende årsak til ulykken, men det var mørkt og regnfullt da ulykken skjedde, sier etterforskningslederen.