Oslo: — Vi forventer 50-60 millioner fra staten for å innføre rushtidavgiften. Hvis ikke kommer ikke Kristiansand bystyre til å gå inn for noe som er en så betent sak, sier Per Sigurd Sørensen i forkant av et møte med Samferdselsdepartementet i formiddag. Sørensen kom inn til Oslo i spissen av en stor delegasjon politikere og byåkrater fra Kristiansand og de omkringliggende kommunene.

Strategien var klar: Hvis ikke staten spytter i tilstrekkelig med kroner, vil ikke Kristiansand prøve ut ordningen. Rushtidavgiften har vært en stor diskusjon i Kristiansand de siste månedene, og ordføreren selv har uttrykt stor skepsis til forslaget.

Går ikke uten statlig tilskudd

  • Det er ikke noen gode alternativer til å få et godt busstilbud, men dette går ikke uten et skikkelig statlig tilskudd, sier han.

Sørensen sier han har fått særdeles positive signaler fra departementet i forkant.

— På telefonen lovde han oss 40 millioner, så det virker som de er veldig ivrige på å få dette til, sier Sørensen.

Under det to timer lange møtet med Samferdselsdepartementet skrøt statssekretær i Samferdselsdepartementet Erik Lahnstein av Kristiansand.

— Kristiansand er en av de fremste kommunene i landet når det gjelder samferdsel, uttalte Lahnstein.

Ingen konkrete løfter

Statssekretæren kunne imidlertid ikke love noe konkret under møtet, men ga likefullt delegasjonen fra Kristiansand positive signaler.

Lahnstein presiserte for kort tid siden at statsbudsjettet vil gi et kraftig kollektivløft, spesielt i Kristiansand, hvis lokalpolitikerne er modige og innfører rushtidsavgift.

Les også: Statssekretær oppfordrer til rushtidsavgift

Også Statens Vegvesen samt representanter fra Veidirektoratet var tilstede på møtet.

Fvn.no oppdaterer saken