PARIS FRANKRIKEHan er journalisten som har gått løs på alt fra Scotland Yard til det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og den internasjonale olympiske komité (IOC) gjennom avisartikler, bøker og tv-dokumentarer. Briten er ekspert på å grave frem snusk, og idrettspolitikk har blitt hans hovedfelt.— Bare vent til OL-ilden når San Fransisco. I California kan de virkelig demonstrere, og der borte er de kreative. Paris og London blir ingenting i forhold, sier Jennings til Aftenposten.Han er ikke overrasket over demonstrasjonene som har preget fakkelferden. Og han er krystallklar på at IOC må ta sin del av skylden.- Hva kan man vente når man lar en kjent fascist få overta styringen av OL. En mann som aldri har bedt om unnskyldning for sine holdninger, og som mener feil side vant andre 2. verdenskrig? Og det er fair å kalle ham en fascist, for han var selv en del av Francos regime, sier Jennings. Bare løgn.

Mannen han snakker om er Juan Antonio Samaranch, spanjolen som har vært IOCs ansikt utad siden han ble visepresident i organisasjonen i 1974, og som var Francos idrettsminister fra 1967.87-åringen var president i IOC til 2001, og er nå ærespresident på livstid.- 99 prosent av alle vanlige mennesker har moral, og et forhold til menneskerettigheter - men ikke IOC. Ingen der er i stand til å fortelle sannheten, sier Jennings som mener hele orginasasjonen er korrupt.- Mennesker har rett til å si i fra når en statsminister gjør en dårlig jobb. Det gjør vi både i England og Norge. Men i IOC er det ingen som tør snakke om sjefen Samaranch. Jacques Rogge er jo bare en marionette som ikke tør ta stilling til noe, sier Jennings om IOCs nåværende president.Jennings mener sportsjournalistene ikke forstår sitt ansvar, og dermed får ikke IOCs handlinger noen konsevenser.Før nå.- Se på demonstrasjonene. Reaksjonene på fakkelen er menneskers måte å få frem sannheten. En ting er britisk politi som legger demonstranter i bakken i London, men hvorfor godtas det at et fakkelfølge fra Kina får bruke fysisk makt mot briter og franskmenn som hever stemmen, sier Jennings. PS:

På IOCs hjemmeside er siste nytt om fakkelferden at den er tent på fjellet Olympus. Den offisielle hjemmesiden til OL i Beijing meldte i går at fakkelen var godt mottatt i Paris, men at noen få «Frigjør-Tibet-aktivister» forsøkte å sabotere. «De er dømt til å feile», stod det i pressemeldingen.Tekst: Are Byeare.bye@aftenposten.no