LILLESAND: — Det er deilig ar jeg endelig har vunnet fram, men kjenner at jeg fremdeles er irritert på den prosessen forsikringsselskapet har kjørt. De har kverulert helt fram til nå, og støttet seg på egne, medisinske eksperter de har kjøpt og betalt, sier Jan-Erik Tandberg til Dagbladet.no.

Tandberg er en av forgrunnsfigurene i den etter hvert over 130 mann store skadegruppa fra Ekofisk som avisen i flere år har fulgt tett. Oljearbeiderene jobbet med giftige stoffer i over 20 år.

2,9 millioner i erstatning

Deres arbeidssituasjon har den siste tiden blitt godt belyst. På bakgrunn av uttalelser fra medisinsk sakkyndige som har sett sammenhengen mellom skadene og arbeidet på Ekofisk, har Gjensidige nå tilbudt Tandberg 2.395.025 kroner.

I tillegg får han 485.000 kroner gjennom en annen forsikringsordning. Det vil si at den tidligere Nordsjøarbeideren til sammen får en erstatning på 2,9 millioner etter at jobben har gjort han syk for livet.

Tandberg fikk i oktober i fjor 87 000 kroner i menerstatning fra Trygdemyndighetene etter de konkluderte med at han er skadet av arbeidspåvirkningen på Ekofisk.

«Yrkessykdomskontoret har godkjent toksisk kontaktdermatitt, polynevropathi og toksisk encefalopathi som yrkessykdom likestilt med yrkesskade,» heter det i det vedtaket fra Nav Trygd Arendal.

Vil kjempe videre

Tandberg vil få dekket alle helseutgiftene som er knyttet til skadene.

Lillesandsmannen er fornøyd med erstatningen, men sier til Dagbladet.no at han kommer til å fortsette å kjempe for rettferdighet på vegne av tidligere kolleger som er syke eller døde.