ARENDAL: — De to tjenestemennene i huset fikk kontroll på situasjonen da mannen var litt ukonsentrert og en av dem fikk inn to slag med køllen sin på den truende mannen, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Besøksforbud etter trusler

Da ble begge, en 34 år gammel norsk kvinne og hennes tidligere samboer, en 30 år gammel litauer, rutinemessig brakt til legevakt.

Mannen har tidligere fått besøksforbud til kvinnen etter å ha kommet med trusler mot henne. Kvinnen fikk derfor beskjed om å holde seg på en sikker adresse da hun var innom politistasjonen i Arendal tidligere i dag.

- Kastet "Molotow cocktail"

Men kvinnen gikk til adressen som mannen kjenner til. Dermed oppstod situasjonen.

— Vi fikk melding om situasjonen klokken 19. Og under 10 minuttter senere var vi på plass i huset med to menn. Men den litauiske mannen kastet en brennende "Molotow Cocktail" (flaske med brennbart innhold) med lunte, etter de to polititjenestemennene, som dermed måtte trekke seg tilbake. Da de etterhvert kom inn igjen, bevæpnet, fikk de overmannet mannen med to kølleslag. Han hadde før det holdt kontroll på kvinnen med en stor brødkniv, sier Lauvnes.

Den pågrepne mannen ble i går kveld behandlet for hodeskader ved sykehuset i Arendal. Skadene skal ikke være alvorlige, og stammer fra pågripelsen, skriver Agderposten.