KRAGERØ: — Jeg har nå i ettermiddag og kveld hatt en lengre samtale med ham, men jeg syntes det var riktig å avslutte samtalen for i dag. Han trengte hvile, sier 29-åringens forsvarsadvokat, Johan Tønnes Løchstøer, til fvn.no onsdag kveld.

29-åringen, som er siktet for forsettlig drap på sin fem år gamle datter, har i kveld fått bistand fra helsepersonell. Ifølge Tønnes Løchstøer er klienten hans svært sliten og medtatt etter dagens lange avhør med politiet.

Les også: Faren (29) siktet for forsettlig drap

— Situasjonen for ham er tilfredstillende, men han trenger hvile og det håper jeg han får, sier Tønnes Løchstøer.

Flere ting er uavklart etter samtalene onsdag.

  • Vi skal snakke mer i morgen. Det som er avklart så langt er at han vil møte i retten i morgen, opplyser Tønnes Løchstøer.

Vil bli fremstilt for varetektsfengsling

Det vil holdes et fengslingsmøte i Nedre Telemark tingrett klokka 13.00 torsdag. 29-åringen bli framstilt for varetektsfengsling av hensyn til den videre etterforskningen.

— Jeg har ennå ikke sett politiets begjæring, men går ut fra at de vil begjære 4 uker, sier til fvn.no.

- Hvordan stiller han seg til siktelsen på forsettlig drap på sin egen datter?

— Han er jo siktet for å ha tatt livet av sitt eget barn. Det sier seg selv at det er en meget vanskelig og belastende situasjon for ham.

Les også: - Drepte henne hjemme

Tønnes Løchstøer karakteriserer saken som svært tragisk og sier til fvn.no at slik som det er nå sitter man igjen med langt flere spørsmål enn det etterforskningen har gitt svar på, og utdyper det slik:

- Siktelsen uforståelig

  • Han har bak seg en konflikt med barnets mor om omsorgen for barnet og inngikk forlik med barnets mor hvor han fikk foreldreretten og betydelig mer omsorg for barnet. I miljøet rundt ham ble det lagt til grunn at han hadde et svært godt forhold og nærhet til dette barnet, sier forsvarsadvokaten og legger til:

— Det gjør politiets siktelse så uforståelig.

Les også: - Han elsket datteren sin over alt i verden

Han vil ikke si noe om hvorvidt klienten hans anser seg som uskyldig i saken. Advokaten vil ha nye samtaler med sin klient i forkant av fengslingsmøtet og vil da drøfte siktelsen og de faktiske forhold nærmere.

  • Som sagt så er det så mange spørsmål som er åpne i denne saken. Etterforskningen må avklare flere forhold enn det vi har oversikt over i dag. Dette er en dypt tragisk sak og man skal være varsom med å trykke bastante konklusjoner på dette tidspunkt.