VENNESLA: — Denne loggen er svært vesentlig, og er et av bevisene vi tar med i totalvurderingen, sier etterforskningsleder John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.

GPS-bevis I Kristiansand sentrum i desember i fjor satte en 22-åring fra Vennesla seg inn i taxien til en 37 år gammel sjåfør. Turen gikk til kvinnens hjem i Vennesla. Etter turen anmeldte kvinnen drosjesjåføren for voldtekt , og ble deretter undersøkt ved voldtektsmottaket i Kristiansand. Drosjesjåføren ble i løpet av natten pågrepet og siktet i saken, men ble etter tre dager løslatt.

Den 37 år gamle sjåføren nekter for at noe seksuelt har skjedd i bilen, og det er ifølge hans forsvarer ikke funnet DNA-bevis .

Dermed vil satelittloggen bli svært vesentlig når politiet skal ta stilling til om saken henlegges, eller om 37-åringen skal tiltales for ugjerningen. I løpet av denne uken skal det gjennomføres flere avhør på bakgrunn av ny informasjon politiet har fått fra Rettsmedisinsk institutt.

— Drosjeloggen viser bevegelser til Vennesla med rimelig stor nøyaktighet. Den er såpass god at den vil være et vesentlig bevis. Men jeg kjenner ikke detaljene i loggen, sier Homme.

Kjøreseddel tilbake 37-åringen hadde vært ansatt hos en drosjeeier i Taxi Sør-systemet i omkring sju måneder da den formentlige voldtekten skjedde. Mannen ble umiddelbart fratatt kjøreseddelen av politiet, og Taxi Sør suspenderte mannen. Onsdag denne uken ble det kjent at mannen er gitt alle godkjenninger tilbake, og at han får kjøre drosje igjen .

Etter at det påståtte overgrepet skal ha funnet sted i Vennesla, overleverte Taxi Sør sin satellittlogg til politiet i Vennesla. Ifølge daglig leder Jan Åge Sletten lagres samtlige drosjers bevegelser i opp til ti år.

Høy presisjon - Vi kan skrive ut kartapplikasjonslogg med høy presisjon. Systemet er nøyaktig helt ned til 50 centimeter, sier Sletten.

Sletten sier Taxi Sør logger drosjenes bevegelser både for å skjerme passasjerer og sjåfører.

— Dette systemet vil i stor grad hindre folk i å anmelde taxisjåfører for handlinger de ikke har utført. Sjåfører blir fra tid til annen gjenstand for denne problematikken. Det er noe vi tar på alvor, sier Sletten.

For omkring én måned siden ble en 41 år gammel kristiansandskvinne dømt til seks måneders fengsel for å ha avgitt en falsk voldtektsanklage mot drosjesjåfør Ali Alimohammedia. I denne saken ble kvinnen felt på bakgrunn av GPS-bevis. Satelittloggen viste nemlig at en voldtekt ikke kunne ha skjedd på kjøreturen til Mosby.