KRISTIANSAND: Sidsel Pettersen fra Arendal og Åkki Lidi fra Kristiansand er nominert til den nasjonale konkurransen «Årets gründerkvinne», som er et samarbeid mellom Nærings— og handelsdepartementet og Innovasjon Norge.

De to, som er de eneste fra Agder som går videre, skal vurderes av en spesialistjury. Juryen skal fremme seks gründerkvinner fra hele landet som går videre til den nasjonale finalen, ifølge en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Én million kroner

Vinneren, som får én million kroner, skal kåres i Oslo 8. mars.

DESIGNBYRÅ: Sidsel Pettersen, daglig leder av Innoventi i Arendal, er den andre nominerte fra Agder. (Foto: Jan Petter Lehne)

— Vi ønsker med dette å sette gründerkvinner på dagsorden og motivere flere til å starte opp, sier direktør Erling Hellum i Innovasjon Norge Agder i pressemeldingen.Det er Innovasjon Norges distriktskontorer som har foretatt den første utvelgelsen av kandidater.

Innoventi og Drømmeplassen

Sidsel Pettersen er daglig leder og partner i designbyrået Innoventi i Arendal. Ifølge Innovasjon Norge klarte Pettersen å gjøre Innoventi til en overskuddsbedrift etter hun overtok som leder i 2003. Designbyrået, som hadde et underskudd på én million kroner da Pettersen overtok, hadde en omsetning på om lag 6,7 millioner kroner i 2009. I løpet av 2011 etableres datterselskapet Innoventi International i Frankrike.

Åkki Lidi har etablert selskaper siden hun var 25 år, ifølge begrunnelsen for nominasjonen. Hun står bak Frøken Larsen, Robins Hood, Kjøkkenskapet og Drømmeplassen i Kristiansand. I juli 2009 åpnet Drømmeplassen også en avdeling i Arendal, og målet er å starte opp i Grimstad og på Sørlandssenteret i løpet av 2011. Drømmeplassen hadde en omsetning på 9,7 millioner kroner i 2009.