KRISTIANSAND: En sveiser fra et innleid selskap døde nylig grunnet oksygenmangel da han utførte vedlikeholdsarbeid på Metallkrafts fabrikk i Yangzhou i Kina. Undersøkelser i ettertid viser at Metallkrafts rutiner for arbeid i lukkede rom ikke var blitt overholdt.

— Rutinene vurderes nå på nytt og de ansatte vil gjennomgå ny opplæring før arbeid i lukkede rom gjenopptas. Metallkraft legger stor vekt på sikkerheten og ytterligere tiltak vil bli innført for å hindre at ulykker kan inntreffe igjen på våre produksjonssteder, sier selskapets administrerende direktør Gunnar Kulia i en pressemelding.

Han legger til at meldingen om den tragiske ulykken er mottatt med sorg.

Elisabeth Haaversen, LOs distriktssekretær i Vest-Agder, forteller at hun var på besøk ved Metallkrafts hovedkontor i Kristiansand for halvannen måned siden. Hun var da var i følge med blant andre LO-sekretær Trine Lise Sundnes, som også er styremedlem hos Investinor - sju prosent Metallkraft-eier etter å ha brukt 66 millioner kroner på aksjekjøp i sommer.

— Vi tok opp spørsmålet om helse, miljø og sikkerhet ved fabrikken i Kina. Og selv om det er vanskelig å ha noen mening om denne konkrete ulykken, var vårt generelle inntrykk at selskapet driver veldig ordentlig der nede, sier Haaversen.

Metallkraft har hovedkontor i Kristiansand og resirkulerer sagespon fra fremstillingen av solceller. I Kristiansand, Singapore og Kina har selskapet til sammen 115 ansatte.

OMKOM: Sveiseren omkom da han utførte vedlikeholdsarbeid på Metallkrafts fabrikk i Yangzhou i Kina. (Foto: Arkivfoto) Foto: Arkivfoto