KRISTIANSAND: — Det har vært en travel natt, med mye restaurantbråk, slåsskamper og husbråk, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Totalt har politiet loggført drøyt 60 forhold fra midnatt frem til 07.30 søndag morgen, og 13 personer er satt i arrest i Kristiansand og Arendal.

Her er de anmeldte forholdene:

**23.00 Fyllekjørte på cross

ARENDAL:** En mann i midten av 20-årene ble i går kveld stanset da han kjørte en uregistrert cross-motorsykkel i Arendal. Han blåste positivit på utåndingstesten, og ble kjørt til legevakt for utvidet blodprøve, da politiet hadde mistanke om andre medikamenter.

**23.55 Veltet på moped og løp

NODELAND:** En kristiansandspatrulje stanset en moped som forsøkte å stikke fra dem. Det viste seg å være en uregistrert doning. Føreren, en 16-åring, ble innhentet etter en kort løpetur gjennom flere hager. 16-åringen klaget over vondt i beinet, da han skal ha veltet på moped da politiet tok opp jakten.

**00.03

Måtte pepres med pepperspray to ganger samme helg**

**01.00 Pirattaxi stanset

ARENDAL:** En litauisk mann i begynnelsen av 20-årene ble stanset, mistenkt for å ha kjørt pirattaxi. Førerkortet er beslaglagt.

**01.40

Jenter urinerte foran politihuset**

**01.40 Kranglefant i fyllearresten

KRISTIANSAND:** En gjest på utestedet Leopold skal ha slått til noen andre, og blitt bortvist fra stedet. 02.30 er kranglefanten, en 19-åring fra Søgne, tilbake igjen. Denne gangen etterkommer han ikke pålegg fra politiet om å fjerne seg, og blir satt i drukkenskapsarresten. 19-åringen blir anmeldt for forholdet.

**01.47 Kranglefant i aust

ARENDAL:** Etter et slagsmål på restaurant Kastellet i Arendal, der politiet får kontroll over situasjonen, viser de bort en av partene, en arendalitt i midten av 30-årene. Det synes som han vil gå frivillig, men 11 minutter etter er han tilbake igjen. Denne gangen blir han pågrepet, og kan vente seg en anmeldelse.

01.30-02.30

Politiet rykker ut til en rekke slåsskamper, bråk og husbråk, som blir ordnet på stedet.

**02.30 Fyllekjører ved Parko

KRISTIANSAND:** En mann i begynnelsen av 20-årene fra Søgne blir observert bak rattet i en bil, og politiet stanser bilen. Det viser seg at mannen blåser positivt på alkotesten, og blir tatt med inn. Han har heller ikke gyldig førerkort, og forholdet blir anmeldt.

**03.15 Pirat igjen

ARENDAL:** En grimstadmann i slutten av 30-årene blir stanset, mistenkt for å kjøre pirattaxi. Mannen får beslaglagt førerkortet sitt.

**04.00

Kaster matrester på politibilen**

**05.30 "45 prosent banket opp"

SETESDAL:** Ved halv seks-tiden søndag morgen forteller en mann i slutten av 20-årene fra Valle at en gjeng står på utsiden av huset hans og forsøker å trenge seg inn.

— Han påstår at han er blitt "45 prosent banket opp, men er stor og sterk og tåler det," sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Da politipatruljen ankommer stedet, er det rolig, og ingen gjeng er å se.